At blogge er altså ikke et rigtigt job …

blogging
Jeg har på det seneste opbygget en ubændig trang til at dele min holdning til diskussionen om, hvorvidt det at være blogger kan betegnes som et rigtigt job. Det mener jeg ikke, det kan. Og hvis man mener, at blogging er et rigtigt job, er det fordi, man aldrig har haft et … 🙂 Jeg er godt klar over, at jeg der måske venter mig nogle digitale klask i slipstrømmen af dette indlæg, og jeg skriver det altså ikke for at provokere.
Men cirka en gang om måneden falder jeg over et blogindlæg, der handler om at forsvare, at blogging altså er benhårdt arbejde og alt andet end glitter og glamour. Det, synes jeg, er lidt utaknemmeligt, i virkeligheden. Jeg kender ikke mange andre brancher, hvor de ansatte får penge for at teste alt fra neglelakker til chokoladekager, bliver inviteret til flotte fester og filmpremierer, spiser brunch på dyre hoteller og sågar bliver fløjet til udlandet for at bade og drikke cocktails i 24 timer (Nelly.com, I må meget gerne invitere mig med næste år! 😉 ) Og dertil selv kan bestemme, hvorfra de vil arbejde, hvornår de vil arbejde og hvad, de har lyst til at skrive den dag.
Man har som blogger den luksus, at man helt og aldeles tilrettelægger sin egen arbejdstid. Hvis man vil, kan man nogle dage arbejde længe og andre dage holde fri, og man kan blogge, mens man er i udlandet – eventuelt om aftenen efter en lang dag på stranden. Og emnet er altid frit! Det er satme luksus!
Et “rigtigt” job er i min optik et, der kræver, at man er på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt hver eneste dag. For en fast, månedlig hyre står man til rådighed for en virksomhed og til ansvar for en chef, der køber sig til de evner, man har. Man skal gøre, som chefen siger og holde sig indenfor virksomhedens rammer, og man må finde sig i nogle gange at skulle underkaste sig nogle politikker og retningslinier, man måske ikke selv ville have valgt.
Ud fra den definition er det at blogge ikke noget job. Det er en lukrativ hobby! Og hvis man er dygtig, arbejdsom og ikke mindst heldig nok, kan man tjene (gode) penge på det.
Jeg eeeelsker at blogge! Det er den hobby, jeg i mit liv har fået mest ud af på det personlige plan. Og siden, jeg er begyndt at leve af det, selvsagt også på det økonomiske. Ikke at jeg tjener monser-kassen, for det gør jeg ikke. Men lige på nuværende tidspunkt tjener jeg og Jon til sammen nok til, at Familien Lei Lange kan få rugbrød og leverpostej på bordet og lys i lampetterne.
Dermed skal det ikke være sagt, at jeg ikke har respekt for bloggere, for dét har jeg! Saftsuseme! Og jeg er usædvanlig stolt af min egen blog og det sted, den er i dag. Også indtjeningsmæssigt. Jeg vil mene, at det kræver forretningssans i én eller anden henseende, hvis man skal leve af at blotte sig på nettet, og jeg har stor respekt for folk, der kan skrabe trafik til sig på et Internet, der bugner af alternativer.
At leve af at blogge er helt klart en forretning. Jeg bruger timer hver dag på at maile med samarbejdspartnere, kunder, pressefolk, læsere, og der går tid med enormt mange ting, der ikke udmunder i et indlæg. Jeg lægger forretningsplaner og strategier for mine sponsorerede indlæg og andre tiltag, og jeg sparer med folk, der er klogere end mig for at gøre det hele så godt, jeg kan. Og jeg elsker hvert sekund af det og har endnu aldrig følt, at det var hårdt overhovedet.
Jeg synes, blogging er det sjoveste, hyggeligste, nemmeste, jeg nogensinde har tjent penge på, og jeg niver mig selv i armen hver gang, der går penge ind på min konto. Jeg forholder mig ydmygt overfor og er meget taknemmelig over, at det kan lade sig gøre, og jeg omtaler altid min situation som “lige nu”, for jeg aner ikke, om min blog i morgen, i overmorgen eller i næste uge er uddateret, ligegyldig og overhalet af en nyere, sjovere og smartere én af slagsen.
Måske er det blot et spørgsmål om definition. Måske er vi bare uenige om, hvad betegnelsen ‘job’ dækker over. Og måske falder det mig blot for brystet, at jeg synes, nogle bloggere har lidt for travlt med at retfærdiggøre, at det at blogge er hårdt og krævende. For selvfølgelig skal der lægges kræfter i og tanker bag, hvis man vil leve af at blogge. Men at kalde det hårdt, er altså en misforståelse. Og kan få os bloggere til at virke lidt forkælede og utaknemmelige, synes jeg.
Hvis det nu skal være, vil jeg godt være med til at kalde de/vi, der tjener penge på at blogge, for selvstændigt erhvervsdrivende. Men at sige, at det er et benhårdt arbejde, det passer altså ikke. Det har jeg prøvet, og det føltes ikke sådan her. 🙂
Det er altså min mening, og der er heldigvis masser af plads på nettet til, at vi kan være uenige. Jeg ville bare gerne lige komme med mit besyv og tale lidt for den anden side. 🙂
 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Fedtfedtfedt! Niver mig ofte i flovhed, når jeg læser om oversminkede typer, der bræger over, hvor travlt de har – alt imens de sidder på café og spiser en slatten salat eller står med vin i glasset til et arrangement.
  Fedt at du giver udtryk for, hvor privilegeret du er!

 • Mette Marie, jeg er fuldstændigt enig med dig i, at blogging er det bedste, mest fleksible job, jeg nogensinde har haft. Dog er jeg ganske uenig med dig i, at man skal have en chef som dikterer hvad man skal, for at have et job. Der er jo for fisen altid nogle der skal stå øverst på skamlen og deres job er altså ikke mindre rigtigt end dem der arbejder i bunden af hierakiet. Som blogger er man egenrådig, egen chef, egen arbejdsmand og ganske oprigtigt alene om det ganske hele – måske medmindre man har en praktikant 😉
  Jeg synes det er et rigtigt job, men et edderspændt dejligt et af slagsen!
  KH Cana – som for at gøre reklame for egen forretning, forøvrigt, som du ved, befinder sig på mortilto.dk 🙂

 • Helt enig! Ikke at jeg lever af min blog – men det er da mega priviligeret at tjene gode penge på sin hobby! Jeg er klar over der bruges meget tid, men hvis man blogger af de rette årsager, så er det jo af lyst! 🙂

 • Tak! Tak fordi du skriver det her. Jeg følger efterhånden en del blogs og må indrømme, at jeg får lange tasker, når bloggeren proklamerer, at det er hårdt arbejde at drive en succesfuld blog. Jeg er godt med på, der bliver lagt mange timer i det, men for pokker hvor er der også meget fryns. Det er der saftsuseme ikke i mit almindelig “otte-til-fire” job. Så endnu engang tak fordi du tør adskille dig fra de øvrige ansatte i blogland.

 • Hvad med selvstædige? den poppede op som det første hos mig.
  Der er ingen chef, og i princippet ikke noget fast mødetidspunkt eller 37 timers uge, hvis der skal mere end skrabet smør på brødet.
  Men! Jeg kan sagtens følge dig i substansen.

 • Word!!! Jeg er enig, og uenig. Så lenge man bruker av sin egen tid, over hva som er normalt av å bruke på en hobby (en normal person med 8-16 jobb bruker ikke f.eks. 4 timer på en blogg samtidig som man har et familieliv ved siden av!), kan det kalles for en jobb. Det krever konsentrasjon, arbeidsinnsats og ikke minst, det mest verdifulle; tid. MEN jeg er så enig at man ikke konstant skal skrive at det er hardt arbeide, og jeg føler de ofte “klager” over at jobben deres er hard. De velger det selv, og de er vilt priveligerte. Å arbeide på Rema 1000 er noe helt annet enn å skrive på et tastatur og ta fine bilder. Jeg synes bloggere burde vise mer takknemlighet, og til tider være mer virkelighetsbevisste; som du! 🙂 Fortsett bloggingen, jeg tror du vil vare lengre enn mange som skriver om sminke og dagens antrekk 😉

 • Blogging er super hyggeligt, og kan kaste nogle gode aftaler og arrangementer af sig. Og så er det bare et skønt frirum for mange, inkl. mig selv.
  Det må være vildt fedt at kunne leve af det, og kunne tilrettelægge sin tid fuldstændig efter eget hovedet!
  CorporateMor med blog, og 8-17 job (inkl chef og firmapolitik 😉 )

 • Hej mm.
  Jeg tror det er et definitionsspørgsmål. Bare fordi at det man laver ikke er hårdt, så kan man vel godt kalde det et arbejde. Den måde du definerer, hvordan et rigtigt job er, synes jeg, der er mange jobs der ikke passer ind under. Fx mange kreative jobs som fx din egen mands. som skuespillere i dagens Danmark skal man da være umådelig heldig, hvis man har en fast chef og et fast sted at arbejde. elsker dine indlæg og ser frem til at læse dem hver dag, og tænker at du er ret så heldig med at du lige nu kan leve af noget, du ser som en hobby, men som du jo også er brandgod til. Bare lige et lille indspark fra mig god dag

  • Min mands arbejde passer i høj grad ind i min definition af et ‘job’.
   Han er ganske vist tit arbejdsløs, men når han har jobs, medfølger der altid en instruktør, der fortæller ham præcis, hvad han skal gøre og hvornår, og han skal møde på et bestemt sted til en bestemt tid i ansættelsesperioden. 🙂

   • Okay, så er vi nok egentlig enige. Jeg tænkte det med skuespilleriet som i om man har en fastansættelse på et teater eller om man arbejder freelance. Nævner selvfølgelig lige det, da jeg selv er i teaterbranchen og der tit er nogen der ikke synes, det er et rigtigt job kan i virkeligheden ikke udtale mig om blogging, da jeg ikke selv blogger

 • Fedt indspark MM! Jeg havde igår forvildet mig en på en blog, som jeg normalt ikke følger, hvor den meget unge pige der driver bloggen følte sig nødsaget til at påpege at det at blogge altså er meget hårdt arbejde. Det var i hvert fald ikke kun glitter og glamour at teste ting og blive fløjet rundt i verden. Jeg synes det hele lugtede langt væk af at den arme pige aldrig har haft et “rigtigt” arbejde.
  Jeg har ikke rigtigt læst andre indlæg til den debat, så om det er lige denne blogger der har gjort udslaget til dit indlæg ved jeg ikke, men det passer i hvert fald perfekt som modsvar til det jeg læste 😉 Og jeg er meget enig i dine synspunkter, og jeg synes desuden det er dejligt at læse med hos dig, som ikke føler dig nødsaget til konstant at forklare hvordan det er at være blogger med spons osv. Jeg læser blogs for at læse blogs og ikke for at vide hvor meget eller hvor lidt bloggere tjener, og bl.a. derfor elsker jeg at følge med her på siden 🙂

 • Kæft, det er fedt at høre det her fra en blogger. Bliver lidt træt hver gang jeg ser en blogger skrive, hvor hårdt det er, og hvor meget det kræver at drive en blog.
  Jeg nyder at følge din blog, og det skinner igennem at dine indlæg er gennemarbejdede og velovervejede. Jeg håber, du fortsætter den gode stil – så bliver jeg i hvert fald hængende 😀

 • Jeg har indrømmet ingen erfaring med blogging som beskæftigelse, så om det er et “rigtig” arbejde, skal jeg ikke gøre mig klog på. Men ud fra din definition af et “rigtig” arbejde, er der ikke mange freelance-arbejdere eller iværksættere, der har et sådan, og det tror jeg egentlig, at jeg er uenig i. Jeg forstår godt tanken om, at et job skal være lidt træls, for at det er et rigtig arbejde – det ligger faktisk lidt i ordet “arbejde”, at det skal være hårdt og til tider krævende. Jeg tror bare at hele verden har bevæget sig i en anden retning. Flere og flere uddannelser ligger op til, at man efter endt uddannelse selv definerer sine opgaver og er “sin egen chef” på godt og ondt. Og for en, der “bare” skal dukke op på et bestemt tidspunkt og gå hjem 8 timer senere og for det hver måned får sat nogle sikre penge ind på kontoen, lyder det der iværksætter/freelance-liv f….. både hård og psykisk belastende 🙂

  • Altså min primære pointe i indlægget er, at det ikke er hårdt. Det er en selvvalgt beskæftigelse med en masse, MASSE frihed og ditto frynsegoder.
   Og freelancere har jobs – de har ofte kortere og periodiske ansættelser, hvor en chef bestemmer over dem. Og resten af tiden går de under definitionen ‘selvstændigt erhvervsdrivende’, hvis du spørger mig. 🙂

 • Enig! Selvom jeg er glad for mit job, er det altså meget sjovere at blogge og selv at bestemme, hvad man vil lave 😉 Så hvis jeg kunne vælge, havde jeg klart valgt mit rigtige job fra til fordel for kun at blogge. 🙂

 • Uagtet at det ikke er et rigtigt job vil jeg tillade mig at konstatere at du er ret god til at klare dig med det uægte bloggerjob og at jeg nyder at læse med 🙂

 • Jeg har vist ikke lagt en kommentar før, men jeg er vild med din blog. Så er det sagt
  Derudover er jeg så enig i din definition af arbejde og blogning. Er faktisk vild med dit indlæg, da jeg bliver såååå træt hver gang jeg læser om en blogger som har det såååå hårdt i fx modeugen(come on!!!! Det er din interesse som modeblogger, derfor lyder det meget utaknemlig at brokke sig).
  Hilsen
  Hende med en mikromodeblog og et 37 + timers job som analytiker i bankverden

 • Jeg elsker sjovt nok både min bloggerbeskæftigelse og også mit arbejde.
  Så hvis jeg elsker begge dele betyder det så at jeg ikke arbejder hårdt nok og bare har verdens bedste chef som ikke er som du beskriver herover?
  Et RIGTIGT job, kan faktisk også være sjovt og givende. Og heldigvis for det da <3 Eller måske er mit job ikke rigtigt nok, netop fordi jeg har det sådan?
  I virkeligheden så er det sjovt at man faktisk skal pointere at man arbejder hårdt for at mene man så er mere respekteret.
  Jeg arbejder hårdt, men elsker det og min hobby og interesse flyder sammen – kan man så sige jeg ikke arbejder hårdt nok fordi jeg har været så heldig?
  Mon ikke du bare kan prise dig lykkelig for at du har fundet det job der passer perfekt til dig søde MM og giver dig det som et RIGTIGT job bør 😉
  Det er da fantastisk <3
  Et RIGTIGT job er da nemlig lige præcis som du skriver – ellers har man IKKE haft et rigtigt job og en god nok chef!
  Kram fra Pernille – som også selv har fundet sit lod 🙂
  http://www.boernetoejsindkoeberen.dk

  • Jojojo, jeg var selv enormt glad for mit job på ELLE. Men et job kræver altså, at man arbejder for nogen. At man er ansat. Hvis man ikke er det, er man selvstændig. Det er to forskellige ting. 🙂
   Men det, jeg i virkeligheden anfægter, er jo, at mange bloggere skriver, at tilværelsen som blogger er så hård og krævende, og det, synes jeg, er forkert.

   • Jo og så burde de vel i virkeligheden finde på noget andet at lave :0)
    Det er måske bare ikke så nemt for alle – men forhåbentlig er det at blogge ens hobby. Det tror jeg ihvertfald det er for mange og jeg er selv yderst taknemmelig for alt hvad det medbringer ;0)
    Dejlig dag til dig 🙂

 • Det er meget sjældent at jeg ikke synes at dine indlæg rammer hovedet på sømmet (uanset hvilket søm du sigter efter), men her er jeg godt nok uenig. Jeg forstår godt din pointe omkring at bloggere (der lever af at blogge) virker lidt utaknemmelige når de klager over alle de fantastiske events de er inviterede med til og alle de gratis produkter de skal teste – men jeg tænker at der er meget mere i at være professionel blogger end det.
  Din definition på ‘et rigtigt job’ lyder som om at hvis man ikke keder sig eller løser opgaver man slet ikke har lyst til, så er det ikke et rigtigt job. Og hvis et ‘rigtigt job’ kræver en chef, er det så ikke ‘rigtigt’ at starte sin egen virksomhed op? Jeg har indtryk af at de fleste iværksættere knokler benhårdt for at få deres virksomheder til at køre – og selv om de er deres egne chefer og i teorien kunne holde fri tirsdag formiddag hvis de ville – så synes jeg på alle måder at deres job er et rigtigt job.
  Og så er det der med hobbyen. FEDT at du har fundet en måde at leve af din hobby på! Altså, virkelig, det synes jeg er helt fantastisk – jeg lever også lever af min hobby. Min hobby er bare noget andet end din og derfor er jeg blevet geolog og ikke professionel blogger. Ikke desto mindre, fordi jeg elsker det jeg laver, glæder jeg mig til at tage på arbejde hver eneste dag – og ja, nogle dage sidder jeg på et kontor hele dagen og løser en opgave som min chef har defineret, men andre dage er jeg ude i verden og opdage, undersøge og lære alt hvad jeg kan om den jord vi lever på – og tilfældigvis er jeg jævnligt ‘nødt’ til at tage nogle sindssygt smukke steder hen for at arbejde – og nej, det er da overhovedet ikke hårdt, det er sindssygt fedt, men derfor er det stadig et ‘rigtigt arbejde’.
  Det synes jeg også at blogging kan være – hvis du lever af det, knokler for det, elsker det og har lyst til at blive ved så betyder det jo bare at du har fundet dit drømmejob – ikke at det slet ikke er et job 🙂

 • Jeg synes, det her indlæg var enormt befriende! Om det er fordi, jeg selv går og drømmer om at have et job som dit (altså at det ville være mit drømmejob at blogge), eller om det er fordi blogging ikke virker som et “rigtigt job”, ved jeg ikke.
  Men du skal vide, at du inspirerer enormt meget til at følge sine drømme! Og at man faktisk kan tjene penge på noget, der ikke føles som et rigtigt job, men mere som en hobby. Det må da være det ultimative! 🙂

 • Jeg bliver sgu ærlig talt lidt provokeret af dette indlæg…. Jeg lever også af at blogge og der det bestemt som et arbejde…jeg arbejder ikke kun 20 timer om ugen jeg arbejder nærmere 70 timer om ugen, det gør jeg fordi jeg elsker det..jeg render ikke til events og får gaver i tide og utide, seriøst det er altså i ikke alle forundt at have din succes og vi er altså nogen der elsker det lige så højt som dig men må knokle en del mere for at dey løber rundt… Lige som så mange andre selvstændige må….syntes sgu ærlig talt at du lige sender en sviner her mod alle der ikke har samme succes som dig eller i det hele taget bare mod alle dem der har valgt et job med eget cvr nr…

  • Jeg skriver, at det at blogge ikke er et job. Jeg vil betegne dig som selvstændigt erhvervsdrivende. Jeg skriver også, at jeg har stor respekt for mine fellow bloggere. Og hvis du lever af at blogge, har du da præcis samme succes som mig?
   Det, jeg anfægter, er alle de indlæg, der gerne vil fortælle verden, hvor HÅRDT, det er at være blogger. Det forstår jeg ganske enkelt ikke! Det er selvvalgt, så hvis man lider sådan, hvorfor gør man så ikke noget andet?
   Der er så mange, der gerne vil leve af at blogge, og vi er så få, det er lykkes for. At skrive stolpe op og stolpe ned om, hvor hårdt, det er, er at spilde sine læseres tid og i øvrigt at overdrive. Synes jeg. 🙂

   • Jeg har aldrig skrevet et sådant indlæg, i det hele taget aldrig talt om på min blog at jeg lever af det….. Men hvorfor er det pludseligt ikke tilladt at brokke sig over at noget er hårdt, bare fordi det tilsyneladende ikke er det for dig ?… Skal man bare droppe alt her i livet så snart det bliver en smule hårdt da ?
    og måske det er at overdrive for dig, men du kender da kun din egen virkelighed og ikke alle andre bloggeres…. gu fanden kan det da være hårdt om det er et job eller ej…
    Jeg syntes det er alt for overfladisk, ikke at respekterer noget kan være hårdt for andre, bare fordi det ikke er for en selv….
    Der er mange selvstændige der syntes det er hårdt, men fortsætter fordi drømmen lever, jeg læser det seriøst som om du mener man bør stoppe, bare fordi det bliver lidt hårdt…. man må hvert fald ikke tale om det….

   • Lea…. Jeg har 2 blogs… newka.dk og sundemadpakker.dk ….
    Mil…. man kan godt brokke sig UDEN at være træt af det man laver… ligesom man kan brokke sig over sin mand indimellem uden at smide ham ud til højre… jeg kan slet ikke mindes at have læst et indlæg hos nogen af de bloggere der lever af det, om at de syntes det var FOR hårdt… der er forskel på graden og det mener jeg klart at folk bør gøre som de lyster at indvige sine læsere i… vi har alle forskellige tilgange til det vi laver…

   • Det er da et privilegie at være selvstændig og rent faktisk få det til at køre rundt. Det er også i orden at synes, at det hårdt, men er det i orden at brokke sig til sine læsere – som faktisk er dine kunder? Jeg ville i hvert fald ikke kunne tillade mig at stå og fortælle mine kunder, hvor hårdt jeg synes mit job er.

   • Kaja, læs hvad hun skriver! Hun skriver IKKE, at man skal stoppe med noget, fordi det er hårdt! Men har du helt selv valgt (altså sådan helt af egen fri vilje) at konsumere en croissant selv om du på ingen måde kan lide croissanter, og absolut skal brokke dig mens, du konsumerer den, SÅ STOP DOG MED AT SPISE DEN!!!! Sagt meget kort: Kan du ikke lide lugten i det bageri, du selv er gået ind i, så gå da ud igen!

 • Jeg bliver lidt træt af nogle af kommentarerne!!
  Jeg syntes ikke man skal læse det som om, at ens eget ‘rigtige’ job – ikke kan være bomben og lige det man aller helst vil lave.
  Det jeg læser MM mener er, at det at blogge er en fed ting og at man samtidig kan tjene penge på det og blive inviteret til forskellige arrangementer og have muligheden for at råde over sin egen tid – er et kæmpe privilegium – og noget de fleste ‘rigtige’ job ikke kan tilbyde.
  Mest af alt læser jeg også dette indlæg – som endnu et lækkert positivt syn fra MM samt taknemmelighed – og måske bare lige et lille opråb, da vi jo er flere der læser en masse undskyldninger fra andre bloggere!
  Ha´ en dejlig dag.

 • Tak for din ærlighed omkring din oplevelse af at blogge. Min kæreste der er vaskeægte lønslave på et kontor, ytrer faktisk, at det hårde arbejde først starter når han kommer hjem fra job. Vi har tvillinger på 6 måneder, og han synes efter deres ankomst at han til sammenligning har “fri” på jobbet, og møder efter sigende ind med et stort smil mandag morgen:-)

 • Hvilken lettelse! :grinning: Hvor er det dejligt med ærlighed og selverkendelse! (Og én der faktisk er taknemmelig for blogging-karierren/livsstilen som virker suuuuuper fed!)
  MM din blog er så inspirerende og spændende, er STOR fan!

 • Helt enig i dit synspunkt MM! Dog må det være lidt hårdt en gang imellem, når man fx er kommet til at skrive, at man har nydt foie gras – og alt hvad det fører med sig, haha

 • Hmm.. Jeg kan helt klart godt se din pointe! Jeg synes også, at det lyder enormt snobbet når man hører bloggere beklage sig over hvor hårdt det er at være blogger.
  Men jeg mener nu, at definitionen af et job er, at det er noget man tjener penge på. Du kan jo sagtens være iværksætter, og dermed ikke have nogle forpligtigelser over for en arbejdsgiver. Og iværksætter er jo det, som en blogger er.
  Så jeg vil sige, at jo – blogging er et arbejde, når du tjener penge på det. Men det er FANDME et luksusarbejde, og folk bør stoppe med at brokke sig.

 • Mette Marie det er dejligt du indvier os i dine tanker.. Jeg kan kun nikke genkendende til det. Jeg tjener ikke selv penge på min blog, men nyder hvert et indlæg jeg laver alligevel. Stor respekt til dem der knokler hårdt og tjener penge på deres blog igennem hårdt arbejde.. Og nyd det! Man ved aldrig hvornår det slutter..

 • Haha, åh folk er så “kloge” er de – bah, de kan snakke kan de 😀
  Selvføøøøølgelig er det et arbejde, der kræver hårdt arbejde, tid, talent og skriftlige evner, at blogge.
  SAMTIDIG med at det inkluderer spændende, sjove og hyggelige oplevelser, arrangementer og sponsorater – men det er absolut ingen crime. At folk ikke kan unde folk en arbejdsplads af den kaliber, er da bare småligt 😀
  God arbejdslyst – det er sjovt at være med!
  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 • Synes mest jeg er stødt på det, hos de bloggere der prøver at forsvare at 87 % af deres indlæg er ‘ligegyldige’ indlæg der enten er sponsorerede, i samarbejde med, etc.
  Så kommer den der med ‘det er jo mit jooob det her, så kan ikke forsvare at bruge så meget tid, hvis jeg ikke får penge for det.’

 • Fedt indlæg! Synes det bliver problematisk for bloggere, når de betragter deres blog som deres arbejde, fordi de så bliver nødt til at tjene penge på det, og dermed går noget af den troværdighed, som er grundstenen i hele den her blogverden, af. Det bliver sværere at sige nej til spons osv., fordi man får en anden tilgang til det, tænker jeg, uden selv at have en blog.

 • Hvor er det dog skønt, at få et realistisk billede af det! Jeg læste igår fie Laursens indlæg om det var et “fucking krævende og hårdt arbejde at blogge”! Jeg anerkender fuldt ud der er mere i den end vi læsere ser, men hårdt arbejde var måske ikke den definition jeg ville vælge og bruge. Som du selv siger, så er det måske fordi de aldrig har prøvet andet;-)
  Jeg synes det er enormt fedt du er så åben på din blog og siger ting der måske
  Ikke altid er “den rette politiske holdning”, men det er bare så befriende at du sætter ord på det vi andre ikke altid kan!
  Bliv ved, for Gud skyld. Jeg er fast læser af din blog hverdag og jeg synes du er en meget positiv inspirende kvinde, som mange kunne lærer noget af – inklusiv mig selv!! 🙂

 • Hvor er det skønt med sådan et indlæg. 🙂 når man ‘kun’ er læser kommer det nemt til at ligne et glansbillede, og så kan det være overmåde svært helt at fatte når bloggere fortæller hvor hårdt det er … Dejligt med et indlæg der har selvindsigt og godt humør ifht. til blogger erhvervet – og perspektiv til resten af job-verdenen også! Highfive herfra!

 • Du har ret!! Jeg elsker at blogge og har sat mig i hovedet at jeg skal kunne leve af det inden udgangen af 2015 Og det er fordi at jeg ikke har lyst til at have et “rigtigt” job når jeg nu har andre muligheder. Vi har måske aldrig helt fri men masser af fritid ..

 • Synes jeg godt nok heller ikke det kan, altså blive set som et job men på den anden side, kan det indtjene nok penge til at det hele kan løbe rundt så der jo intet at klage over for ham eller hende. Men ja det ville nok være mere sundt at skulle passe et job, eksempelvis fra 8-16:00 i hverdagene 🙂

 • Tildels er jeg egentlig enig med dig. Men så alligevel ikke. Jeg er enig I at nogle af de omtalte indlæg kan lyde virkelig overfladiske og møgforkælet. Men måske jeg misforstår dig, for din beskrivelse lyder som om at almindelige iværksættere heller ikke har et rigtig job? De bestemmer også selv deres arbejdstid, hvordan arbejdet skal udføres og hvor mange timer de vil bruge på det. De har heller ingen chef de skal stå til regnskab for, for de er deres egen chef. Hvorfor er et rigtigt job kun hvor man har et 8-16 job? Det er sådan jeg forstår dit indlæg.
  Jeg synes det er helt ok at man som blogger har behov for at fremhæve hvor stort et arbejde en blog faktisk er. Nu er det jo ikke alle blogs der handler om champagne og test af neglelak og børnetøj (og ja min egen er nok lidt i den dur). det er lidt en snæversynet holdning. Nogle har nævnt Fie Laursen. Jeg følger hende ikke selv, men har set et interview hvor hun fortalte at hun tjente mere end end sygeplejeske på hendes blog. Så kan man vel kun forvente at hun rent faktisk laver et sejt stykke arbejde. Jeg lever selv af min blog, har ikke nogle ekstra indtjening og er ikke medlem af noget bloggernetværk, og med det arbejde jeg bruger hverdag, så tænker jeg at de større blogs også har en del arbejde. Et sjovt arbejde ja, men stadig et arbejde. 🙂

 • Du har gjort kometkarriere (må man sige karriere? ;-)) i blogosfæren – og det er helt klart pga dit fantastiske sprog og din uprætentiøse personlighed. Og et par cute krapyler ikke mindst (som ikke har udseendet fra fremmede) – og det har jeg så uendeligt meget mere respekt for end overfladiske høns, der har behov for at vise verden, at de har succes pga hårdt arbejde med bloggen. Det kan da være, men i min verden kommer man dælme længst med den rigtige indstilling til hvad man nu end laver. Både på egen blog og hvad man nu skriver i andres kommentarfelter. For at være rigtig dygtig skal man dælme kunne sit håndværk. Det ser jeg meget mere på end hvor mange ligegyldige annoncører man bliver betalt for at please eller hvor mange events man deltager i. Gab altså… lad os så få lidt essens. Det er det en blogger skal tjene sine penge på!

 • Jeg synes, det er et meget modigt indlæg, at skrive. Og netop derfor er det så godt! For jeg er enig med dig, og man tror jo næsten, at man er den eneste, der tænker sådan… Når jeg blogger, er det fordi, det er en hobby. Får man noget ud af det, er det fedt, men ellers handler det altså mest om at dele en interesse med andre. Men godt indlæg og dejligt at du åbner op for pandoras æske 😉
  – Sara // http://www.sara-siger.blogspot.dk

 • Jeg er fuldstændig enig med dig, Mette Marie. Jeg har måtte blande mig i diskussionen hos Fie Laursen og jeg var få sekunder fra at sprænge ud i vrede i et indlæg for at fortælle det du lige har gjort. Jeg elsker min blog og den er og bliver min hobby, ikke mit arbejde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *