Corona-tanker fra Trumps Forenede Stater

Vi runder snart to måneder her i vores lille, mørke hus i det solrige Californien. Vi har nydt, levet, spenderes, hygget og taget hvert et sekund ind – ikke kun mig, men hele familien, tør jeg godt sige. Og nu er vi klar til at tage hjem. Og lysten til netop det er steget de seneste par dage. Tænk engang, jeg længes efter det land i Europa, hvor coronavirussen spreder sig allerhurtigst.
Jeg er stolt af at bo i et land, hvor regeringen og myndighederne tager affære i sådan grad. Hvor noget, som det her sker, og det får ordet ’samfundssind’ til at dukke op rigtigt mange steder. (At det måske ikke var det allersmarteste, at halvdelen af Danmark sådan kollektivt at drøne i Rema 1000 for at hamstre lokumspapir og stå skulder ved skulder i meterlange køer sekundet efter statsministerens pressemøde om at holde afstand og være solidariske, behøver vi ikke gå for meget ind i. Kæft, det er ærgerligt, hvis antallet af smittede er femdoblet efter weekenden som følge af det, men nu må vi se).
Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på alle dem, der er ansat indenfor sundhedsvæsenet. Nogle af de mennesker i samfundet, som slet ikke får nok i løn i forhold til det ansvar, de står med, og som samtidig arbejder under alt for pressede forhold i forvejen. Nu er det atter dem, der står med aben, og vi ser til dem for at få hjælp. Respekt for jer og ikke mindst TAK for jer! <3
Jeg føler mig lidt corona-utryg her i USA, fordi det lidt virker som om, at ingen sådan rigtigt ved specielt meget. Det officielle antal af smittede har ligget på “over 1.000” i flere dage, hvilket jo er noget vagt, og det skulle efter sigende være enormt svært for borgerne at få en test, når de er bekymrede for corona. Jeg har læst adskillige artikler omhandlende folk, som måtte gå hjem igen med en Kleenex og uforrettet sag. Huffington Post trygler deres læsere om ikke at lytte til Præsident Trump, når det kommer til information om virusset, men i stedet at søge information hos sundhedseksperter. Præsidenten stod i aften amerikansk tid på en talerstol og skrydede om, hvordan Europa bærer skylden for en god del af pandemien, fordi de ikke var så snarrådige og handlede så hurtigt, som HAN gjorde (sjovt, som de danske myndigheder altid siger ‘vi’, mens Trump siger ‘jeg’), da stenen begyndte at rulle. Og det sker kun et par dage efter, at samme klovn har sagt og tweetet, at folk skal tage en slapper med den dersens influenza-frygt, som han ved mirakuløst vil forsvinde i april, når vejret bliver bedre. Suk.
Her til aften har Trump meddelt, at det de næste 30 dage er umuligt for fly fra Europa (pånær Storbritanien…) at lande i USA. Og Danmark modtager ikke fly fra Østrig, Italien, Iran, steder i Kina, Thailand og Østrig. Og jeg kan ikke undsige mig for at være nervøs for, at der når at ske endnu mere inden på mandag, hvor vi har 5 billetter til Kastrup, så vi ikke kan komme hjem. Nuvel, det ville ikke være jordens undergang at strande i lige præcis Hollywood for mit vedkommende. Men økonomien i vores rejse er lagt ud fra to måneders ophold – ikke tre – og jeg vil sgu også gerne hjem til Køge og udvise #samfundssind sammen med alle jer andre. Jeg tror sådan set stadig, at sandsynligheden for, at vi bliver smittede, er meget lille, men skulle uheldet være ude, vil jeg satme nødig være her i Amerikas Forenede Stater, mens det står på, hvis nogen af os skulle få brug for hjælp.
Men altså. Alt er vel her. Vi nyder stadig, pakker så småt, og så bruger de tre voksne af os uforholdsmæssigt meget tid på at læse nyheder og streame pressemøder fra Danmark. Vi har talt med Krapylerne om corona, og de forstår, at det ikke er noget, der er farligt for os, men vi skylder dem, som er gamle og syge at udvise hensyn, så de ikke får det.
Vores hjemrejsedato er beregnet ud fra, at ungerne på den måde ville få 10 dage til lige at re-connecte med vennerne i deres børnehave, før de sammen d. 1. april skal starte i SFO. Men det kommer jo grundet nedlukningen selvfølgelig ikke til at ske, hvilket fik Berta til at strække armene i vejret og råbe “YES!” og Hugo til at blive ganske trist. Dog er legeaftaler jo endnu ikke forbudt, så det må blive med den på. Det skal nok gå – jeg håber bare sådan, at vi kan komme hjem. Vi har SAS-billetter, og de kan kun ombooke én gang (mod betaling), hvilket vi allerede har gjort for flere måneder siden, så hvis vi vil flyve ud af USA inden på mandag, skal vi købe splinternye billetter, som ville stå os i over 17.000 kr., og det har vi simpelthen bare ikke vanvittigt meget lyst til, som man måske kan forestille sig. Så vi må indtil videre nøjes med at krydse fingre for, at vi kan flyve hjem på mandag. (Jeg bestiller sgu et glas champagne i flyveren, hvis det lykkes!).
Hvordan påvirker nedlukningerne i Danmark egentlig jer, må jeg spørge? Er det noget rod i forhold til børnepasning? Er I ansat i sundhedssektoren? Kan I arbejde hjemmefra? Er jeres virksomhed truet med lukning grundet den her krise? Jeg håber, I vil dele.
Stort møs til jer derhjemme – eller nej, albue-bump, mener jeg! Møsset må I få på den anden side af sommerferien. ?

(Visited 112 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Altså jeg er sendt hjem ( med løn da jeg er offentlig ansat og arbejder med kommunikation ) men afventer hvad jeg skal lave. Da alle projekter er lagt ned også ?. Jeg har intet i køleskabet. Så håber da jeg kan finde noget i butikkernes de kommende dage. Er rasende over den dansker mentalitet, og frygter de massive smittetal der kommer. Og så frygter jeg alt sygdom pt. Vagtlægen har meter lange køer. Egen læge lige så. Det er jo ikk kun Corona der er problemet. Det er alt sygdom der kræver læge nu!
  Heldigt at jeg selv kan passe børn. Og holde øje med de ældre. De er jo afskåret fra alt aktivitet. Så jeg vil gerne opfordre til at man også lige holde lidt øje med dem. Den gruppe frygter det jo mere end nogen anden.
  Ps. Jeg tror hvis jeg var jer at jeg havde flyttet min billet hjem asap. Det udvikler sig lynhurtig. Jeg er pt lidt rystet over forbud om rejser fra Europa til USA.

  • Åh, fuck, altså… Du har helt ret!
   Og jeg frygter også, at vi ikke kan flyve hjem mandag, men nye billetter ville koste 17.000 kr., så det har vi simpelthen ikke super-meget lyst til..

   • Jeg forstår godt I ikke har lyst til at betale så mange penge for nye billetter, men jeg tror I skal holde det oppe i mod hvad vil de koste jer at være strandet i usa måske en måned? Vi har venner der er bosat I Beijing, men var i Thailand da det lukkede ned. De har indtil videre forblevet i Thailand 1,5 måned og forventer 2 uger endnu, før de kan vende hjem.

  • Jeg er ansat i sundhedssektoren nærmere bestemt udekørende hjemmepleje meget spændt på hvad de næste uger bringer
   Men pt på ferie på Gran canarie og kan da godt blive halv nervøs for om vi kommer hjem til Dk på mandag , ville dælme være ked af at blive her.
   Samtidig tænker jeg også på min søn som er på sit livs rejse i Asien hvad sker der lige…,,,,
   Rigtig god tur hjem til jer

 • Jeg tror Dk lukker ned for USA snart. Eller hvert fald sætter indkomne i 14 dages (frivillig) isolation. Altså enten orange elle rød på UM s kort, begge dele er karantæne. Jeg ville flyve hjem asap. Dk stoler netop ikke på Trump, og der er masser af smittede i USA, som ik selv betaler for at gå til læge og blive tjekket…

  • Jeg har selv overvejet at flyve hjem tidligere end mandag. Det ville bare kræve helt nye billetter, da vi allerede har ombooke én gang, og det er det maksimale antal gange, man kan ombooke med SAS. Og så ville billetterne stå os i over 17.000 kr. Suk! Jeg håber, vi får lov at flyve mandag!

   • Øv altså, hvor er det bare en møgsituation! Tror du ikke SAS vil gøre en undtagelse??

 • Jeg er ansat på en akutmodtagelse i region hovedstaden og er dermed selvsagt en af dem, der regnes med. Men jeg er samtidig alene-mor til 2 børn, der nu ikke har nogle pasningsmuligheder. Eller dvs. regeringen sagde at der vil blive pasningsmuligheder for os, men ligene aner jeg ikke mine levende råd for hvordan de næste 14 dage skal forløbe. Så jeg er bekymret og det skræmmer mig, at være overladt til andres omtanke ift. at få stoppet den voldsomme spredning af denne ikke helt ufarlige virus men samtidig enormt lette over at kunne holde mine unger på afstand.

  • Shit, jeg kan sgu godt forstå, hvis du har lidt svært ved lige at få decimalerne til at gå op i de her dage!!! Kæmpe-knuckles til dig, jeg ønsker dig aaaal mulig god vind! Og kæmpe-respekt for din indsats! <3

 • Jeg er sygeplejerske så forudser massere af arbejde og indragelse af min ferie. Hvilket er egentlig er ok.
  Min kæreste er igang med sin svendeprøve som tømrer, hvilket nu er udskudt.
  Min far som er dansker men bor i usa sidder pt i et fly på vej til dk, for at bl.a fejre sin 70 års fødselsdag ( aflyses). Ved ikke om han kan nå at komme hjem til us inden fredag, hvor det lukker ned.
  Det “værste” er dog at vi har måtte fortælle vores 13 årig datter at hendes konfirmation formodentlig bliver aflyst/rykket. Men vi har talt om samfundssind og når skuffelsen har lagt sig er hun god igen ♥️
  Men hey, vi har tarteletfyld til 100 gæster i fryseren og massere af cola så vi klarer den.

 • Først og fremmest, jeg håber i når hjem. For som du selv skriver er Hollywood måske ikke det værste sted at strande, men Køge er nok at fortrække.
  Jeg arbejder på bibliotek og fik helt kuldegysninger, da Mette igår nævnte at de lukker ned. Det føles helt som starten på en apokalyptisk film. Biblioteket har jo altid åbent!
  Men jeg er også spændt på at møde ind i dag og se hvad for informationer vi får fra ledelsen, for mit bibliotek laver også borgerservice (pas, kørekort og nemid) og kan man godt bare lukke for det?
  Samme tid er jeg gift med en selvstændig. Min mand er fotograf og har “bare” sin egen lille enkeltmandsvirksomhed og er utrolig sårbar overfor det, det kan betyde for hans (og vores) økonomi.
  Bare siden igår, har han mistet arbejde for 10.000 kr og det kommer til at kunne mærkes.
  Og jeg svinger imellem at ønske han får mange opgaver ind de næste 14 dage, til at ønske han holder karantæne sammen med mig, så han ikke bliver smittet.
  Så jeg er bekymret. Bekymret for mine forældre, særligt min mor med dårligt immunforsvar. Jeg er bekymret for vores økonomi, fordi det her kan vælte hele lokummet.
  Men jeg er også bekymret for alle de svage i Danmark. Bekymret for, om sundhedsvæsenet kan klare det. Og bekymret for den finanskrise, vi helt sikkert kommer til at se i øjnene, når corona har langt sig.
  Jeg håber i får nogle gode og bekymringsfrie sidste dag i usa, MM 🙂 og en god og sikker rejse hjem tild Danmark.

 • Jeg er i samme situation. Vi er i Australien og skal hjem tirsdag efter 2,5 mdr. mine piger på 4 sagde bare Wuhuu til det med børnehave, men min dreng på 5 blev ked af det.
  Og ligesom jer, vi er bare SÅ klar nu til at komme hjem, så et aflyst fly er bare ikke pissefedt. Vi krydser for at vi i det mindste kommer hjem, så klare vi de ekstra 14 dage hjemme uden børnehave, men med et hav af legeaftaler?

 • Jeg og min mand er ansat i det private, vi skal møde ind her til morgen og er ‘spændte’ på hvad vores ledelser melder ud. Den virksomhed jeg er ansat i, har tidligere meldt ud at der ingen håndtryk er, aflyste møder og nogle skal arbejde hjemmefra, men er spændt på min funktion, da den er kundevendt.
  ‘Heldigvis’ er min mor offentlig ansat, så hun vil kunne være vores daginstitution de næste 14 dage, eller hvor længe behøver nu er, for mine og min søsters børn. Jeg syntes ikke jeg er panik typen, men nok mere, det løser sig alt sammen, men lige nu skal jeg ikke kunne sige mig fri for at have en underlig følelse i kroppen, og behovet for at holde mine kyllinger hjemme. Jeg har da også placeret en lille ordre på www igår, så jeg kan hente mad (med mindre det er revet væk) i drive in, når jeg får fri fra job i dag. Så ja, når hverdagen ændre sig, så syntes jeg det er svært ikke at mærke utrygheden over det ukontrollerbare.
  Jeg håber I kommer sikkert hjem til Køge, om det er over England, direkte eller hvad end. ❤️

 • Jeg er også offentlig ansat, må ikke møde på arbejde i dag kun hente computer og nødvendige papirer og så arbejde hjemme. Vi har en ok økonomi er ikke de mest vellønnede, men jeg er sket ikke i tvivl. Jeg havde ofret de ekstra penge og var rejst hjem asap. Virtuel kram herfra ?

 • Det er jo nemt for mig at sige, men jeg ville nok æde udgiften på de 17.000 og skynde mig hjemover. Der blev jo sagt, at det kan vare op til 4 måneder og af de årsager, du selv ridser op ift. at blive syg på amerikansk grund, så ville jeg ikke turde at blive. Men respekt for jeres beslutning. Jeg ønsker jer en god hjemrejse – i en lille rus af champagne;-)

 • Jeg arbejder med rådgivning i en interesseorganisation, og kan heldigvis arbejde hjemme. Tog min bærbar med hjem i går for en sikkerheds skyld, der viste sig at være fornuftigt. Holder mine to skolebørn hjemme fra nu af – de har heldigvis en alder, hvor hjemmearbejde sagtens kan lade sig gøre, selvom de er hjemme. Der er flere af mine kollegaer mere udfordrede, da deres børn er små.

 • “ Tænk engang, jeg længes efter det land i Europa, hvor coronavirussen spreder sig allerhurtigst.“ – jeg er altså ikke sikker på, du har ret. Måske er DK bare vanvittig effektive i deres testning (og finder derved hurtigere og oftere smittede) – og derved har et mindre mørketal end andre lande.

 • Jeg er sygeplejerske og mega glad for dine tanker vores vej – TAK <3. Håber naivt at det nu vil være tydeligt hvor u-undværlige blandt andet sygeplejersker er, og vi derved kan få bedre vilkår og bedre løn i fremtiden. Men jeg tvivler desværre også…

 • Jeg er sygeplejerske og selv syg med influenza. Har tre børn, den mindste er 3 år, to børn er syge. Jeg kan ikke få lov til at blive testet, fordi jeg ikke har været ude at rejse

 • Kære Mette Marie. Dejligt med et indlæg fra en der når ud til så mange. Det er en underlig og udfordrende situation at stå i for mange af os. Jeg pipper lige om legeaftale når institutioner er lukket – min kammerats kone er infektionslæge i Italien midt i krisen og hun fortæller at en af udfordringen under lock down har været at folk ikke går i vidtgående nok mode, men stadig mødes i mindre grupper på tværs af familie og venner. Hvis en familier mødes i kæder – også i mindre sammenhænge som legeaftaler eller fælles aftensmad så er der en risiko for at smittekæder fortsætter. Måske blot fra 1 til en anden og ikke fra 1 til flere men stadig nok til at sygdommen spredes. Hendes anbefaling til os som famile var klokkeklart: mød ikke med andre end jeres familie i husstanden. Håber den kommende tid bliver overkommelig for jer – uanset hvor. Stay safe?

  • @E: Jeg tænkte præcis det samme angående legeaftaler, og det gælder sådan set både voksne og børn. Vi står sammen og udviser solidaritet lige nu – ved at holde afstand til hinanden.
   PS. Selvfølgelig er der forældre, som varetager vitale funktioner i samfundet, som man kan hjælpe ved at passe deres børn – det er en anden situation.

 • Som gravid og sygeplejerske ansat i en Akutmodtagelse er det en lidt ambivalent følelse, hvad der blev meldt ud i går. Alle gravide anses i følge sundhedstyrelsens anbefalinger som i særlig risiko. Men på den anden side forventes det at personale med akut kritiske funktioner fortsætter arbejdet. Det vil sige at alle gravide ikke-sygeplejersker skal blive hjemme i 14 dage, mens gravide sygeplejersker skal stå forrest og tage i mod alle de “OBS-influenza-patienter” som vælter ind i akutmodtagelsen. Det er trist at vi som sygeplejersker skal ses som et b-hold i denne sammenhæng.

  • Jeg håber da virkelig din arbejdsgiver siger du skal blive hjemme! Du er da først og fremmest gravid og ikke sygeplejerske lige nu ❤️

 • I forhold til jeres SAS-billetter, så modtog jeg faktisk en mail fra SAS i forgårs om, at de tilbyder gratis ombookning på grund af corona, også med billetter til og fra USA, så det burde I også kunne gøre uden omkostninger – bare lige et tip 🙂

 • Hej Mette Marie
  Jeg er ikke en, der plejer at kommentere. Men jeg læser flittigt med :). Ift dine overvejelser om at tage hjem / ikke tage hjem, så se lige den her (meget rystende) artikel som POV (Annegrethe Felter Rasmussen – US korrespondent) har delt. Den er lang men konklusionen er meget klar: luk alt ned NU!
  https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
  Jeg er på ingen måde ekspert, men jeg tror at jeg ville skynde mig hjem ASAP (mens I stadig kan). Og så tænke put ift de 17.000 (også selvom det er maaaange penge). Den her virus udvikler sig uhyggeligt hurtigt – fordobler hver dag. Og ifølge artiklen vil der være mange, mange flere smittede i både DK og US end der pt er identificeret.
  Pøj pøj og alt det bedste til Jer

 • Krydser alt jeg har for, at jeres hjemtur går helt glat og uden problemer! Men som sædvanligt altid så skønt at følge med – du/i har en dejlig positiv indstilling til alt her i livet, hvilket kun smitter…?
  Jeg selv er medicinstuderende i Aalborg, så er ret meget på stand-by… Indtil videre ingen vanlig klinik, men måske vi bliver kaldt ind i beredskab ved behov – krydser fingre for, at det ikke når så vidt ??

 • Jeg er studerende på barsel – så jeg er hjemme. Men alle aktiviteter er selvfølgelig aflyst – men hellere det end konsekvensen. Min mand er selvstændig, og kan arbejde hjemmefra. Så ingen ko på isen.
  Vi tilbyder ældre mennesker i familien at vi kan handle og stille det foran deres dør – og jeg har tilbudt naboen at se efter deres 2 årige, hvis det bliver nødvendigt.

 • Krydser fingre for, at alt flasker sig for Jer??.
  Jeg har de seneste 3-4 døgn undladt at udløse bookede teaterbilletter, aflyst cafebrunchbuffet og rykket brunchhyggen hjem, og undgået busser, og det er jeg ekstra glad for, efter gårsdagens udmelding. Jeg passer nemlig selv svage borgere, og har udsatte tæt på.
  Så jeg suser på aftenvagt idag, og håber som du, at alle tosserne i Netto, havde sprittet hele kadaveret af, før de indtog landets butikker igår. Tænk sig, man skulle da tro, at udmeldingen om at allé skulle blive inde, kombineret med lovning om at der ER fornødenheder nok, netop ville efterlade supermarkederne øde, en sådan aften?. Luk døren, sæt en film på, lav kaffe, vask hænder og red liv – det har aldrig været nemmere at være en helt???.
  (… Og det er burde jo ikke så svært, at ofre 14 dage på, hvis sygehuset så er tilgengængeligt og bemandet den dag, man selv falder og brækker benet, opsnapper menigitis, kommer i et biluheld eller hvad livet måtte byde på) ?

  • Venterpaavinblog, fantastisk og sandt og en positiv/humoristisk tilgang: Sæt dig foran flimmeren og red menneskeliv! Tillad mig at låne det som nyt motto: Det har aldrig været nemmere at være en helt:-) Og tak til dig og alle i sundhedssektoren! Må I fremover få både løn og anerkendelse, der svarer til jeres indsats og ansvar!

   • Hvor er du sød – jeg synes absolut du skal sprede motto’et ?? Hverdagshelte – find dem ved fjernbetjeningen!?
    Og velbekomme – tak for skulderklappet, det er dejligt at være værdsat??
    Håber du får hygget lidt med dig og dine, i jagten på at være verdens bedste sofahelt, de næste par uger??‍♀️??‍♂️.

 • Min mor og jeg tager mine to mindste niecer på 4 og 6, så deres mor og far kan komme på job i den private sektor. Vi bor alle i samme kvarter, og lige ved skole og børnehus, så vi skal nok få tiden til at gå 🙂
  Vi var ude at handle i dag, og enten tager vi det mere med ro her på landet, eller også var vi bare heldige i den lokale Rema og Dagli Brugs – Ingen hamstrede, men mange handlede selvfølgelig ind til, at man nu skal være hjemme i min. 14 dage. Der var både toiletpapir og gær, plus alt det andet, til alle, så ingen panik hér
  Glæder mig til at se et billede af dig med din champagne mandag!!

 • Jeg er hjemsendt med alle mine skærme og computere under armen. Mit spisebord ligner en gamer opsætning, og der forventes at jeg eksekvere fuldstændig som normalt.
  Eller det vil sige, at det gør der ikke. Jeg laver online markedsføring, og vi har mange kunder som lider af Coronavirussen – her snakker vi primært i service sektoren. Af naturlige årsager, så vil de ændre på vores aftaler og deres markedsføring, da folk bare ikke går i biografen eller sådan noget for tiden. Noget af det som der bliver tilbudt er et andet produkt, som de ikke fokuserer så meget på, da det er omkostningstung (men dog meget vigtigt), og først kan måles om 3-6 måneder.
  Det er dét, som jeg laver. Så min afdeling er lagt ned og kvalt i arbejde. Hjemmefra. Uden særlig meget mulighed for sparring. Uden at må aflyse kundemøder(de skal dog køres på Skype).
  Jeg er glad for, at vi passer på dem, som der skal passes på. Men Coronavirussen er hård for mange, hvis den skal vare for længe.

 • Jeg arbejder som privatkunderådgiver i et forsikringsselskab. Der er eddermame drøn på i disse dage! Min arbejdsplads har iværksæt nogen foranstaltninger, bl.a. er nogle medarbejdere sendt hjem for at arbejde, kantinen er lukket, vi skal holde os inde på vores egne kontorer og ikke færdes på tværs af afdelingerne som vi plejer. Der er ikke smitte i firmaet endnu, men ledelsen vil ikke risikere at hele afdelinger skal lukkes ned, så derfor bliver vi delt op. Det er lidt mærkeligt, og det er mega svært at bryde de vante mønstre i arbejdsdagen, men det er jo ikke for evigt, så det går nok.
  Angående jeres billetter med SAS; har I ikke en rejseforsikring som kan hjælpe jer? Det være sig økonomisk eller på anden vis.

 • Jeg sidder og tænker på, at fly jo ikke kun kan flyve én vej, så hvis USA lukker for alle fly fra Europa, så er der meget snart ikke nogen fly derovre, der kan flyve jer hjem.

 • Ikke for at stresse jer, men jeg ville købe billetter hjem NU og i samme ombæring bestille en levering fra Nemlig og så ellers pleje jetlag med benene oppe og forår i haven. Kærlige hilsner fra sundhedsvæsenet

 • Vi håber du kommer hjem. Jeg kan godt forstå at man ikke ligefrem har lyst til at bruge 17.000 kr på nye billetter….
  Jeg er lægestuderende. Alt klinik, undervisning, eksaminer og klinisk forskning er lukket ned.
  Men jeg har studiejob i sundhedssektoren og har derfor 14 dages arbejde i streg. Hverdag og weekend. Det er hårdt, men jeg gør det gerne for at få tingene til at fungere. En del lægestuderende og nyligt pensioneret læger er kaldt ind for at hjælpe med coranasituationen.
  Jeg synes det er ret fint hvordan vi står sammen i DK (ser man bort fra hamstring i supermarkeder!)

 • Hej er offentlig ansat, så jeg skal arbejde hjemmefra de næste 14 dage. Jeg har også to børn hjemme, så jeg er lidt spændt på, hvordan det kommer gå. Jeg har ligget syg med influenza siden søndag og er stadig helt vandret – det er en strid omgang ? Min mand var ude for at handle i dag, da vi var løbet fuldstændig tør for BÅDE toiletpapir og køkkenrulle ?Jeg kan fortælle, at det var noget af en udfordring at finde, men det lykkedes til sidst ? Håber I kommer godt hjem. Tak for mange fine indlæg MM. Jeg nyder meget at følge med ❤️

 • Jeg er sendt hjem fra job, da den cafe og restaurant jeg arbejder ved, jo altså holder lukket. Min mand går stadig på arbejde, men han kommer ikke til at se hans 2 børn de næste 14 dage (hvis ikke mere), da den ene er i karantæne hos sin mor og den anden bor i den anden ende af landet, og vi helst ikke ser han skal i et tog unødvendigt, da han i forvejen har en lungesygdom.

 • Jeg er læge så skal naturligvis på job å. De dage jeg ikke har fri, er vi så privilligerede at familien kan passe. Jeg vil helst ikke sende mine børn i nødpasning, men det kan selvfølgelig blive nødvendigt.

 • Har ikke læst alle kommentarerne, men nok til at tænke : “LEGEAFTALER? WHAT!!!!”
  Det er hjemme, det er kun familien, og det er een, der handler, ikke far, mor og 3 unger, som jeg så mange eksempler på i dag…
  Det eksploderede jo i Italien, bl.a. fordi folk troede det var fælles-ferie og tog på stranden og havde en fest!
  Please tænk jer om ❤ de kan facetime de små

 • Jeg arbejder hjemme og har vores 2 børn hjemme også. De går begge i skole og har fået lektier for. Så tænker vi har rigeligt at se til. Min er nødt til at tage på arbejde, da han er vvs’er og er igang med at færdiggøre et projekt på rigshospitalets intensiv afd, så de kan få stuerne i brug igen. Oven i det har min far fået konstateret kræft og skal igang med at ruste sig til en stor operation. Jeg er så ked St at jeg ikke kan komme til at besøge ham. Men han skal ikke udsættes for smidte.

 • Jeg er helt nyuddannet sygeplejerske, og startede på job pr. 1/3 på hospitalet. Jeg synes det er meget svært at være i, fordi jeg er nervøs for at skulle varetage opgaver, jeg ikke er klædt på til, fordi det på et tidspunkt bliver nødvendigt (min introduktion bliver jo desværre ikke som planlagt, og jeg bliver en del af normeringen førend tiltænkt). Min indstilling er, at jeg så må gøre de ting, jeg kan, og så må vi være gode til at hjælpe hinanden og fordele opgaverne efter kompetencer på kryds og tværs. Heldigvis har jeg ingen børn, som jeg skal bekymre mig om ift. pasning. Til gengæld har jeg en meget syg bedstemor, som er lidt ensom, og lige nu er isoleret i sin plejebolig. Stakkels de ældre!

 • Det vigtigste jeg kan fortælle er, at jeg fik nogle Corona-agtige symptomer onsdag aften, der nu heldigvis er på retræte (tak, søvn og te med honning og citron). Som privat ansat i en del af kommunikationsbranchen kan vi alle arbejde hjemme, og det kommer alle 65 kontorer over hele verden jo nok til. Om vi er i fare for at miste vores job? Tja, vores kunder skal have oversat opdateringer/lanceringer af f.eks. medicinsk udstyr, landbrugsmaskiner og andet ret vigtigt hos os til mellem 18 og 30 sprog, og det er lovpligtigt at få vejledninger m.v. oversat, men en del lanceringer bliver givetvis udsat, men i givet fald kan man måske se på at holde fri i et stykke tid, afspadsere. Jeg har i hvert fald personligt tænkt mig, at hvis jeg i denne ombæring mister mit job, så tager jeg mine seks måneders løn og min opsparing (forudsat, at grænserne er åbne), og drager af sted til min europæiske yndlingsby for at bo der i seks måneder, mens jeg måske freelancer lidt, arbejder lidt på kaffebar eller nyder livet.
  Jeg har for halvandet år siden overlevet kræft.
  Corona kommer sateme ikke til at ødelægge mit liv, selvom to rejser, en CPH Dox-premiere og indsamling til Kræftens Bekæmpelse og andre ting allerede er spoleret.
  I øvrigt var der ingen “hamstere” i Netto og Rema sent i går eftermiddags, der manglede ikke varer (ok, kunne ikke få økologisk mælk, men det overlever jeg!).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *