Efterlysning: Hvem vil lave en IG-live med mig i aften kl. 20.30?

Jeg blev så glad for Mette Frederiksens tale til nationen i går! Kæft, hvor er hun menneskelig, dygtig og statslig, den dame. Ja, hun har nok ikke skrevet talen alene, men hun står bag den, står på mål for den og leverer den med nordjysk klang. Hun husker at nævne dem, det her går allermest ud over, nemlig de svage og de ensomme, og så nævnte hun endda vigtigheden af kulturen og kunsten. Noget ikke engang kulturministeren har formået.
Mette er Danmarks QueenB, og hvis vi nogensinde havde brug for sådan én ved roret, så var det da nu!
Genåbner vi d. 13. april? Jeg ved det ikke, men vores statsminister giver os håb OG medbestemmelse. Hvis vi klemmer ballerne sammen og gør det, hun og myndighederne beder os om, er det en mulighed, at vi begynder at åbne samfundet igen d. 13. april. Det er alt, vi ved, og de er alt, vi kan gøre: Håbe, gøre os umage og vise hensyn til hinanden. Så det vil vi fortsætte med her i huset.

Jeg har længe tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig at lave noget mere IG-TV og IG-live. Jeg overvejede for en stund Youtube, og det kan godt være, at det kommer på bordet igen, men som tingene er lige nu, synes jeg, at IG-live er så genialt, fordi det fordrer til, at vi er der sammen. På samme tid. Og det er jo det, mange af os savner at kunne være lige nu.

Jeg kunne godt tænke mig at lave en række små live-programmer på min Instagram. Jeg overvejede at interviewe en række kendte mennesker fra mit netværk om, hvordan de har det lige nu, men det er de færreste af dem jo sådan set sky omkring på deres egne kanaler, så derfor vil jeg egentlig hellere gøre noget andet i første omgang. (Det kan sagtens være, at jeg vender tilbage til de kendte, for det kan jo også noget. Andet).

Jeg vil rigtigt gerne have nogle af jer, der følger med her, i tale. Nogle af jer, der ved, hvad det drejer sig om. Derfor vil jeg nu høre, om nogle af jer kunne have lyst til at gå live sammen med mig på Instagram i aften kl. 20.30? Jeg starter en live på min Insta, og så inviterer jeg en af jer med, sådan at vi kan snakke sammen på en opdelt skærm, så vi begge to kan ses og høres af alle, der følger med. (Bare så I lige ved, hvad I eventuelt siger ja til). ?

Jeg kunne godt tænke mig at høre fra følgende:
– En sygeplejerske
– En læge
– En, der har en pårørende, der er/har været indlagt med corona
– En kronisk syg person, som er særligt i risikogruppen for/ved at få corona
– En, der føler sig meget ensom her i isolationstiden
– En, der har det meget svært med at have børnene hjemme hele tiden af en eller anden grund
– En, der har mistet sit arbejde
– En, der har måttet fyre medarbejdere og/eller lukke sin virksomhed.

Det er ikke fordi, vi skal svælge i ulykke her, men jeg synes, det er vigtigt, og kunne være virkeligt spændende at høre fra nogle af jer, som jeg tænker mest på i den her tid. Nogle af jer, som den her situation (også) går ud over. Også så vi andre bliver mindet om, hvem, det er, vi skal blive hjemme for, gøre os umage for og stå sammen for at hjælpe. Både nu og når Danmark atter åbnes.

Jeg tror på, at samfundet bliver åbnet gradvist op igen fra d. 13. april, hvis vi står sammen nu. Ikke på én gang, nej, overhovedet ikke. Og Jon, jeg og ungerne kan eksempelvis sagtens melde os frivilligt som nogle af dem, der hænger ud derhjemme noget længere, ligesom der sikkert er mange andre, der også kan. Men hvis vi lige så stille kan få hjulene i gang, få nogle mennesker tilbage på deres arbejdspladser og få de, der af forskellige grunde har allermest brug for det, ud i samfundet igen på en ordentlig og kontrolleret måde, så er det da virkelig det, vi skal kæmpe for. Når vores alle sammens Mette tør sige det (omend med alverdens forbehold), så er det det, vi skal fokusere på. Lige nu.

Så hvis du tilhører én af ovenstående grupper (eller en anden, du synes, jeg mangler at nævne) og har lyst til at medvirke på min IG-live i aften (eller en anden aften i løbet af de næste 14 dage), så send mig en mail på hej@mettemarieleilange.dk og fortæl mig lidt af din historie og lidt om dine tanker + send mig din IG.
Jeg skriver selvfølgelig tilbage til alle, omend det jo ikke bliver alle, der kommer med, desværre.

Jeg glæder mig til at sludre med jer! <3
God dag! ?

(Visited 85 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg vil bare sige, at det er en fantastisk ide!! Elsker at du gør noget lidt andet end de fleste andre for at gøre billedet mere nuanceret ☺️
    Den her tid er enormt sær, og ærligt også lidt hård (for mig i hvert tilfælde). Vi har vores 3-årige datter hjemme, og det er både vanvittigt udfordrende og vidunderligt givende. Jeg elsker virkelig at bruge så meget tid med hende, men udfordres også rigtig meget, da jeg er sygemeldt pga. depression og har haft meget brug for de timer alene, som jeg havde før. De er jo pist væk nu… Ind imellem brænder min hjerne komplet sammen (sådan cirka 0-10 gange dagligt ?). Samtidig gør al den tid med mit geniale, skrupskøre og skidesjove lille menneske noget godt for mit sind, for jeg oplever mindst dobbelt så mange hjertesmeltninger som nedsmeltninger ❤️
    Glæder mig til at se med i dine små udsendelser ??

  • Hvis du har lyst til at høre fra en udenlandsdansker (jeg bor i Spanien), hvor vi er i nærmest fuldstændig lockdown, så sig til ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *